Mes spaudoje

Rugpjūčio 17 dieną Druskininkuose vyko šeštasis "Sūrių festivalis" kuris kvietė susipažinti su smulkiosios sūrininkystės meistrais ne tik iš visos Lietuvos, bet ir kaimyninių šalių. Susirinkę iš atokiausių kampelių meistrai kvietė pažinti savo amatą, ragauti sūrius iš natūralaus, gyvo pieno ir švęsti tikro skonio triumfą. Mažuose šeimų ūkiuose...

Kaune, Petrašiūnuose, T. Masiulio g. 16E, prekybos centre "Maxima" atsidarė nauja kaimiško natūralaus maisto parduotuvė "Kraitė", kurioje galite rasti "Sūrio Džiazo" gaminių!

"Siekiant dar geriau pažinti Tauragės krašto tradicijas, vedėjai apsilankys Girdžių kaime esančioje sūrinėje "Sūrio džiazas", kur ne tik susipažins su sūrio gaminimo procesu, bet ir degustuos čia gaminamų įvairiausių sūrių."

"Sūrio Džiazo" įkūrėja Svajonė Vaicekauskienė, LRT laidoje "Vartotojų kontrolė", išsamiai dalinasi žiniomis apie sūrio naudą mūsų sveikatai. Laidoje sužinosite plačiau apie pieną, jo produktus ir gaminius, kaip atskirti tikrą sūrį nuo gaminio, pasterizuotą pieną nuo "žalio".

Druskininkuose rugpjūčio 11 d. buvo surengtas penktasis sūrių festivalis, kuriame savos gamybos sūrius pristatė Lietuvos bei kaimyninių šalių ūkininkai. Sūrininkų mugėje buvo galima pamatyti ir paskanauti pačių įvairiausių sūrių, pagamintų iš , karvių, ožkų, avių pieno, sužinoti, kaip šie sūriai daromi, o patikusius įsigyti. Čia vyko ir...

Vieni mėgaujamės pelėsinio sūrio natomis, kitiems gomurį kutena varškės sūriai su nuostabą keliančiais pagardais, o dar kitiems norisi kieto, ne vienerius metus brandinto sūrio. Pasirinkimas platus, tačiau kaip išsirinkti kokybišką produktą?

Sakoma, kad sūris negali nepatikti - reikia tik atrasti tokį, kuris lepintų jūsų skonio receptorius. Valgydami varškės sūrį su medumi kiekvienas prisimena vaikystę kaime. Kiti mėgaujasi rankų darbo mėlynojo pelėsio sūriu iš gurmaniškų krautuvių. Pasirinkimas - tikrai platus, tad kaip išsirinkti produktą, kuris patenkintų visus keliamus lūkesčius?

Šiau­lių mies­to aikš­tė­je kvies­lys kvie­čia ap­si­lan­ky­ti cuk­rai­nė­je, ke­pyk­lo­je, ki­no teat­re ar pas siu­vė­ją. Ant ko­jū­kų vaikš­čio­jan­tys žong­lie­riai kre­čia iš­dai­gas, pri­šo­kę ber­nio­kai siū­lo­si nu­bliz­gin­ti ba­tus, o lais­vo el­ge­sio mer­gi­nos dai­ro­si klien­to. Rei­kia sau­go­tis ir ki­šen­va­gio, ku­ris tik ir...

Gegužės 5-6 dienomis Jurbarko mieste šurmuliavo tradicinės Miesto ir verslo dienos. Pirmąją dieną VšĮ Jurbarko turizmo ir verslo informacijos centro konferencijų salėje įvyko konferencija "Jurbarko rajonas - patrauklus gyventi, aplankyti ir investuoti Nemuno kraštas su išsaugota istorija, kultūra ir gamta", kurioje įžvalgomis apie regiono įvaizdį,...

Pernai gruodžio mėnesį, prieš pat Naujuosius metus, Girdžiuose duris atvėrusi "Sūrio džiazu" pavadinta sūrinė jau tapo labai gerai žinoma ne tik vietiniams, bet ir jurbarkiečiams, kauniečiams, kitų miestų gyventojams. Išskirtinis įmonės pavadinimas ir išskirtinė produkcija taip sudomino pirkėjus, kad dabar, pasak jos savininkės Svajonės...

Individualiai, pagal poreikius, pagamintas maisto furgonas gali keliauti iš vienos vietos į kitą ir savo pirkėjus lepinti itin šviežiu maistu. Maisto furgonai, projektuojami pagal individualius poreikius, atsižvelgiant į maisto arba prekių specifiką. Įranga atitinka Europos Sąjungos reikalavimus ir užtikrina nepriekaištingos higienos sąlygas,...

Kai sausio viduryje buvusiame Girdžių pieno supirkimo punkte duris atvėrė sūrinės "Sūrio džiazas" parduotuvėlė, Svajonės Vaicekauskienės gaminamų fermentinių sūrių buvo ragavęs jau ne vienas jurbarkietis, įsigijęs jų mugėse, o sūrio aistruoliai jau buvo išragavę gausybę eksperimentinių gaminių, apie kurių skonį kalbos ėjo iš lūpų į lūpas.

Girdžiuose (Jurbarko r.) prieš Naujuosius duris atvėrusio pieno perdirbimo cecho prekinis ženklas "Sūrio džiazas" išpopuliarėjo akimirksniu. Ūkininkės Svajonės Vaicekauskienės sūrius, užtepėles, jogurtą, įvairius desertus ir kitus skanumynus jurbarkiečiai pamėgo vos tik jie pasirodė mugėse. Tai patvirtina, kad net ir perpildytoje rinkoje kokybiška...

"Sūrio Džiazo" įkūrėjos, sūrininkės Svajonės Vaicekauskienės interviu radijo laidoje "Gimtoji žemė" apie sūrinės įkūrimą ir sūrių gamybos subtilybes.