Sūrininkė S.Vaicekauskienė: „Mums svarbu kurti produktus su didesne pridėtine verte“

02/19/2021

Kai Svajonė Vaicekauskienė, sūrinės "Sūrio džiazas" įkūrėja, kartu su vyru savo produkcija prekiauja viename Kauno turgelių, nusidriekia eilutė, kurioje žmonės lūkuriuoja ir pusvalandį. Šie sūrininkai - puikus pavyzdys, kaip puikiai gali veikti vadinamosios trumposios maisto tiekimo grandinės, iš kurių naudą gauna ir gamintojai, ir vartotojai.

Pastaruoju metu sūrininkė nebeplečia ir parduotuvėlių, su kuriomis bendradarbiauja, rato, nes sūrinės išauginti iki fabriko neturi jokio noro ir motyvacijos. Ir nors pats sūrinės pavadinimas - "Sūrio džiazas" - skamba smagiai, produktų dešimtys ir jie paklausūs, S.Vaicekauskienė pasakoja, jog darbas šioje srityje, nors ir atnešantis daug gerų emocijų, kūrybiškas, tačiau nelengvas. Nepaisant to, jos planuose - edukacinis projektas, kurio startui beliks laukti karantino pabaigos. Tai jai dar labiau padės stiprinti ryšį su kokybišką, vietinį maistą vertinančiais žmonėmis.