Brandintas fermentinis sūris

"Sūrio Džiazo" fermentiniai sūriai yra rankų darbo, gaminami iš nepasterizuoto karvės pieno ir fermento, brandinami specialiai tam pritaikytose sūrinės patalpose.

Brandintas sūris turi labai mažai laktozės, nes brandinimo metu sūryje vykstantys sudėtingi biocheminiai ir fermentiniai procesai suskaido pieno cukrų ir baltymus, todėl sūris tampa lengvai virškinamas ir išsaugo visas biologiškai aktyvias medžiagas.

Sūrių brandinimo laikas nuo 3 iki 18 mėnesių. Net tos pačios rūšies du sūriai gali visiškai skirtis skoniu, jei jų brendimo laikas skirtingas. Kuo ilgiau sūris brandintas, tuo ryškesnis jo aromatas ir skonis. Kietasis sūris (ilgiausiai brandintas) yra labiausiai vertinamas dėl savo išskirtinumo. Negana to, jis labai lengvai virškinamas ir tiesiog tirpsta burnoje!

Kiekvienas "Sūrio Džiazo" brandintas fermentinis sūris turi savo muzikinį pavadinimą, kuris sūriui suteikia išskirtinumo ir atspindi "Sūrio Džiazo" meninę idėją  - improvizacija ir kūryba yra neatsiejama nuo sūrininkystės.

Brandintas sūris yra sveikatai naudingas užkandis, kurio skonis labiausiai atsiskleidžia degustacijoje su vynu. Fermentiniai sūriai taip pat puikiai lydosi, juos galite naudoti įvairiems karštiems ir šaltiems patiekalams gardinti. 

Sūriai su priedais

POLONEZAS

Brandintas fermentinis sūris su ožragėmis.

"Polonezas" yra vienas mūsų  populiariausių  sūrių, kuriam išskirtinį skonį suteikia ožragės sėklos. Šios mažos, gelsvai rusvos sėklos plačiai žinomos ir vartojamos nuo seno dėl savo sveikatinančių savybių. Sūriui jos suteikia unikalų grybų ir riešutų poskonį. 

Brandinimo laikotarpis: 4 - 8 mėn.

Sudėtis: pienas, pienarūgštės bakterijos, fermentas, ožragės, druska.

KLUMPAKOJIS

Brandintas fermentinis sūris su kmynais

Sūris "Klumpakojis" ypač populiarus tarp lietuviškos virtuvės mėgėjų. Kmynas lietuviškoje virtuvėje įsitvirtino ne veltui. Ši sėkla turtinga antioksidantais, turi daug naudingų mineralų ir vitaminų. 

"Klumpakojis" puikiai tiks tiek kasdienos pusryčių stalui, tiek šventinei vakarienei. Sūris puikiai dera degustacijai prie alaus.

Brandinimo laikotarpis: 4 - 8 mėn.

Sudėtis: pienas, pienarūgštės bakterijos, fermentas, kmynai, druska.

BUGI VUGI

Brandintas fermentinis sūris su čederiu.

Kiekvienas "Bugi vugi" sūris skirtingai margas ir labai išraiškingos išvaizdos. Prekyboje galite rasti dviejų ar net trijų spalvų derinių. 

Ryškią spalvą suteikia angliško sūrio čederio prieskonis anatas. Jis gaminamas iš medžių augančių tropinėje Amerikoje. Anatas suteikia sūriui ryškią oranžinę spalvą ir švelnų skonį.

Brandinimo laikotarpis: 3 - 6 mėn.

Sudėtis: pienas, pienarūgštės bakterijos, fermentas, anatas, druska.

SERENADA

Brandintas fermentinis sūris su žolelėmis.

Sūris "Serenada" įkvėptas prancūziškosios virtuvės, pagardintas klasikiniu provanso žolelių mišiniu, kuris sūriui suteikia subtilų žolelių aromatą ir išskirtinį skonį.

Brandinimo laikotarpis: 4 - 8 mėn. 

Sudėtis: pienas, pienarūgštės bakterijos, fermentas, žolelės, druska.

SIUITA

Brandintas fermentinis sūris su juodgrūdėmis.

Sūris "Siuita" paskanintas ypatingai vertingomis juodgrūdės sėklomis, kurios Anglijoje dar vadinamos "velniu krūmuose", o Prancūzijoje "keturiais prieskoniais". Nors šios sėklos iš išvaizdos panašios į aguonas, tačiau slepia pipirų, muskato riešuto, kamparo ir net raudonėlio natas. Sūriui juodgrūdės suteikia specifinį aštresnį, tačiau malonų poskonį.

Brandinimo laikotarpis: 4 - 10 mėn.

Sudėtis: pienas, pienarūgštės bakterijos, fermentas, juodgrūdės, druska.

RUMBA

Brandintas fermentinis sūris su pankoliu.

Tarsi aistros ir emocijų pripildytas šokis,  pikantišką anyžiaus poskonį suteikiančiu pankoliu pagardintas sūris "Rumba" savo unikaliu skoniu nustebins visus!

Brandinimo laikotarpis: 4 - 8 mėn.

Sudėtis: pienas, pienarūgštės bakterijos, fermentas, pankolio sėklos, druska. 

PIPIRINIS TANGO

Brandintas fermentinis sūris su rausvaisiais pipirais.

Pikantiško skonio sūris "Pipirinis tango" puikiai tinka prie vyno ir alaus. Rausvieji pipirai, nors nėra pipirų šeimos atstovai, sūriui suteikia švelnų, tačiau nemažiau sodrų skonį. 

Brandinimo laikotarpis: 4 - 8 mėn.

Sudėtis: pienas, pienarūgštės bakterijos, fermentas, rausvieji pipirai, druska.


SALSA

Brandintas fermentinis sūris su žaliaisiais pipirais.

Sūris "Salsa" pagardintas žaliaisiais pipirais, kurie yra gaminami iš juodojo pipiro medžio vaisių, tačiau derlių nuimant dar nepilnai prinokusį. Žalieji pipirai yra švelnesni už juoduosius, turi gaivesnį, citrusinio aromato skonį, kuris jaučiamas ragaujant sūrį. "Salsos" pikantiškumas puikiai dera prie vyno ar alaus.

Brandinimo laikotarpis: 4 - 8 mėn.

Sudėtis: pienas, pienarūgštės bakterijos, fermentas, žalieji pipirai, druska.


BOLERO

Brandintas fermentinis sūris su ožragėmis ir kalendra.

Sūrio skonis, kaip žymaus M. Ravelio kūrinys "Bolero", įtraukiantis ir intensyvus. Ožragių sėklų ir kalendros duetas sūriui suteikia grybo, riešuto poskonį, juntamas ir lengvas aštrumas.

Brandinimo laikotarpis: 4 - 8 mėn.

Sudėtis: pienas, pienarūgštės bakterijos, fermentas, ožragės, kalendros, pelenai, druska.


Sūriai be priedų

Sūriai be priedų panašūs savo išvaizda, tačiau skonis visų labai unikalus. Sūriai skiriasi gamybos procesu, šiek tiek kitokia fermentų sudėtimi. Prekyboje galite rasti brandintų net 18 mėn. ir ilgiau!

NOKTIURNAS - brandintas fermentinis sūris su baltuoju pelėsiu. Sūrio skonis patiks aštresnių sūrių mėgėjams, jis savitas ir minkštesnės tekstūros.

SIMFONIJA - brandintas kietasis sūris. Šis sūris gali būti brandinamas net 18 mėnesių. Kietasis sūris tirpsta burnoje suteikdamas ryškų, aromatingą skonį. Gurmaniškas sūris papuoštas dailiais raštais, tad ne tik praturtins, bet ir papuoš jūsų stalą. 

KLASIKA, SUKTINIS, BARKAROLĖ - klasikiniai fermentiniai sūriai - puskiečiai, dera prie sumuštinių, puikiai lydosi, juos įvertins klasikinio fermentinio sūrio gerbėjai. Kiekvienas yra šiek tiek skirtingo skonio, tad siūlome degustuoti visus ir išsirinkti sau skaniausią.

Naujienos

Rugpjūčio 17 dieną Druskininkuose vyko šeštasis "Sūrių festivalis" kuris kvietė susipažinti su smulkiosios sūrininkystės meistrais ne tik iš visos Lietuvos, bet ir kaimyninių šalių. Susirinkę iš atokiausių kampelių meistrai kvietė pažinti savo amatą, ragauti sūrius iš natūralaus, gyvo pieno ir švęsti tikro skonio triumfą. Mažuose šeimų ūkiuose...

Kaune, Petrašiūnuose, T. Masiulio g. 16E, prekybos centre "Maxima" atsidarė nauja kaimiško natūralaus maisto parduotuvė "Kraitė", kurioje galite rasti "Sūrio Džiazo" gaminių!

Kviečiame paragauti!