Kai Svajonė Vaicekauskienė, sūrinės "Sūrio džiazas" įkūrėja, kartu su vyru savo produkcija prekiauja viename Kauno turgelių, nusidriekia eilutė, kurioje žmonės lūkuriuoja ir pusvalandį. Šie sūrininkai - puikus pavyzdys, kaip puikiai gali veikti vadinamosios trumposios maisto tiekimo grandinės, iš kurių naudą gauna ir gamintojai, ir vartotojai.

Brandintas fermentinis sūris ir pieno produktai
Natūralu. Gurmaniška. Pagaminta Lietuvoje.
"Sūrio Džiazas" - Jurbarko krašte įsikūrusi šeimos sūrinė, kurioje iš šviežio ir natūralaus ūkyje gaunamo karvių pieno, gaminamas ir brandinamas fermentinis sūris ir kiti pieno produktai.
Sūris buvo žinomas ir vartojamas dar prieš mūsų erą. Romėnams ir graikams, tai buvo neatsiejama maisto raciono dalis. Sūrio gamybą sparčiausiai ištobulino Italija, paskui ją sekė Prancūzija ir kitos Vakarų Europos šalys. Prancūzijos prezidentas Charles de Gaulle yra pasakęs: "Kaip galima valdyti šalį, kuri turi 246 sūrių rūšis?". Gaminių įvairovė labai didelė, tačiau labiausiai vertinamas brandintas fermentinis sūris.
Brandintas fermentinis sūris yra gaminamas iš nepasterizuoto pieno. Žalias pienas yra praturtintas visomis svarbiausiomis žmogui reikalingomis maistinėmis medžiagomis, tad iš jo gaminamas brandintas fermentinis sūris yra lengvai virškinamas ir jį gali vartoti žmonės netoleruojantys laktozės.
"Sūrio Džiazo" sūriai ir pieno produktai yra aukščiausios kokybės, be sintetinių priedų ir kitų nenatūralių stabilizatorių. Rankų darbo sūrio gamybai naudojamas pienas, fermentai ir natūralūs prieskoniai: druska, cukrus, pipirai, žolelės ir kt.
Karvės "Sūrio Džiazo" pieno ūkyje pievoje ganosi laisvai, jos ėda žolę ir šieną. Kokybiškas pienas užtikrina, kad fermentinis sūris, pieno produktai būtų sveiki ir visiškai natūralūs.
Asortimentas
Sūrinėje vyksta džiazas!
Sūrinės pavadinimas atspindi jos kasdienybę. Netikėti pagardų deriniai ir improvizacijos polėkis paverčia kiekvieną gaminį unikaliu. Išskirtinis brandintų fermentinių sūrių receptas yra įkvėptas Italijos, Prancūzijos ir Lietuvos sūrių gamybos tradicijų, o taip pat "Sūrio Džiazo" įkūrėjos, sūrininkės Svajonės atsidavimo ieškant tobulo ir išskirtinio skonio.
"Sūrio Džiazas" puoselėja lėto maisto judėjimą, kuriame pačios svarbiausios vertybės yra kokybė ir skonis.
Naujienos
"Viskas prasidėjo prieš penkerius metus, o prieš keturis - pirmieji žingsneliai pardavimuose!" - tokia žinute prieš mėnesį feisbuko paskyroje pasidalino Girdžiuose įsikūrusios sūrinės "Sūrio džiazas" šeimininkė Svajonė Vaicekauskienė, pasidžiaugdama šia sukaktimi.
Rugpjūčio 17 dieną Druskininkuose vyko šeštasis "Sūrių festivalis" kuris kvietė susipažinti su smulkiosios sūrininkystės meistrais ne tik iš visos Lietuvos, bet ir kaimyninių šalių. Susirinkę iš atokiausių kampelių meistrai kvietė pažinti savo amatą, ragauti sūrius iš natūralaus, gyvo pieno ir švęsti tikro skonio triumfą. Mažuose šeimų ūkiuose...
Susisiekimo forma
